Internet i la mobilitat

Internet i la mobilitat

Les tecnologies més integrades són les que desapareixen. S’endinsen en la nostra vida quotidiana fins que no les reconeixem. Només ens adonem que les tenim quan les trobem a faltar.

Un exemple és l’aigua potable a les llars. Sempre accessible a través d’una aixeta. Fet que ha estat possible gràcies a l’enginyeria civil a gran escala, a la metal·lúrgica, la hidrologia, la química i la física. Però no ens adonem això fins que la trobem a faltar. Passa igual amb la nevera, la rentadora… i sobretot amb la xarxa de subministrament d’electricitat domèstica. Abans era un luxe disposar de llum a casa, avui simplement ho donem per fet.

Els ordinadors també estan desapareixent. Els cotxes tenen programari executant-se en microprocessadors per al control de la velocitat, la seguretat, etc. Però no els veiem, el que sí veiem és el control de tracció, els eixugaparabrises automàtics o les alarmes del cinturó de seguretat.

Llavors, com hem de considerar a internet? És com els generadors d’energia elèctrica a gran escala? una proesa tecnològica que es dóna per suposada i en gran part ignorada?

Avui dia internet ja no és un destí, ja no necessitem anar a un PC d’escriptori amb una connexió a la xarxa per accedir-hi. Internet és amb nosaltres tot el temps, siguem on siguem i fem el que fem.

Segons les estadístiques publicades per la UIT-D, internet té ara al voltant de 2,9 milions d’usuaris, o una mitjana de 40 usuaris per cada 100 a tot el món. En el món desenvolupat el nombre de dispositius mòbils intel·ligents ocupa el 84% de la població, mentre que en el món subdesenvolupat continua sent una espècie d’article de luxe, amb una taxa de penetració del 21%. Tot i així, la població total dels usuaris d’aquests dispositius mòbils és ara de 2,3 mil milions. Tot aquest creixement s’ha produït en els darrers vuit anys.

És evident, internet forma part de la nostra vida. Està lligada a ella de forma inexorable, transformant la forma en què vivim. L’element crucial d’aquest canvi transformacional ha estat el ràpid desarrelament d’internet i la seva adopció de la mobilitat. Una vegada que internet està sempre present i sempre disponible ja no és visible.

Font: Today’s Mobile Internet

Comparteix