El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia es connecta a l'Anella Científica

El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia es connecta a l’Anella Científica

logo_vhio_pag_386_1El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), un dels cinc millors instituts d’Europa en oncologia mèdica junt a centres de París, Londres, Amsterdam i Estocolm, s’ha connectat a l’Anella Científica amb una velocitat d’accés de 200 Mbps.

El VHIO és un centre de recerca biomèdica integrat per científics i metges que treballen conjuntament per associar la ciència bàsica amb la investigació clínica amb el propòsit de promoure i desenvolupar l’excel·lència en la recerca relativa a les malalties oncològiques. Així, el VHIO treballa per augmentar les contribucions al desenvolupament de noves teràpies que millorin el tractament del càncer.

Per a Josep Tabernero, director del VHIO, la connexió a l’Anella Científica suposa “un important pas endavant en la manera més ràpida i directa de connectar amb altres entitats de recerca, hospitals i fundacions d’excel·lència a tot Catalunya, per aconseguir un intercanvi de dades, mútuament beneficiós, cap al progrés dels descobriments científics. Ara més que mai, en l’era actual de la medicina de precisió i juntament amb la gran explosió de les dades generades a través de potents tecnologies genòmiques, la demanda de formes més eficaces d’aprofitar, compartir i intercanviar col·lectivament aquests importants coneixements segueix augmentant”.

L’institut fa recerca científica d’excel·lència en les àrees de recerca bàsica, translacional i clínica, a més de cooperar amb altres institucions de recerca nacionals i internacionals d’oncologia.

Per a la recerca que desenvolupa el VHIO, la connexió a l’Anella Científica aporta “un canal directe i d’alta velocitat a través del qual connectar i coordinar amb altes centres de recerca, col·laboradors i interessats, implicats en la lluita col·lectiva contra el càncer. La combinació de les nostres fortaleses és la clau per accelerar el descobriment i el tractament del càncer, doncs ens permet superar els obstacles actuals en col·laboració. Aquesta xarxa serà, sens dubte, una ajuda per evitar la duplicació d’esforços en recerca i impulsar l’actual coneixement oncològic cap a millors resultats per als pacients amb càncer”, segons afirma Tabernero.

L’activitat científica al VHIO s’estructura entorn d’equips de recerca. Cada un d’aquests equips està dirigit per un investigador principal i té una línia diferent de recerca en oncologia. D’aquesta manera, la recerca clínica esdevé el centre neuràlgic de la seva activitat científica, que es converteix en l’eix per al desenvolupament de programes de recerca bàsica i de recerca translacional. Aquest enfocament permet l’acostament dels resultats de la recerca obtinguts al laboratori vers el pacient de forma ràpida i eficaç, fomentant la creació de connexions entre les necessitats de metges i malalts amb els programes de recerca bàsica.

Comparteix