L'eclipsi total de Sol, retransmès en directe des de les Illes Fèroe

L’eclipsi total de Sol, retransmès en directe des de les Illes Fèroe

El CSUC ha col·laborat un any més amb l’expedició Shelios en la retransmissió en directe de l’eclipsi total de Sol que ha tingut lloc avui, 20 de març, des de les Illes Fèroe (Dinamarca), situades a l’Atlàntic Nord a mig camí de les costes d’Islàndia, Escòcia i Noruega.

Igual que en altres ocasions, gràcies al projecte europeu GLORIA (GLObal Robotic-telescopes Intelligent Array, Red Global de Telescopios Robóticos), que compta amb la participació de l’Institut d’Astrofísica de Canàries (IAC), el fenomen s’ha pogut observar des de qualsevol lloc amb connexió a internet. Així, la retransmissió s’ha seguit des del portal GLORIA i des d’sky-live.tv.

El CSUC ha aportat una màquina virtual configurada en mode multihost per hostatjar www.sky-live.tv i www.live.gloria-project.eu i permetre la retransmissió en directe. Es tracta d’una màquina de 4 nuclis de 4 GB de RAM.

CAiH8g6XEAAarL8

L’observació de l’eclipsi, que ha tingut una duració de 2 h i 14 minuts, s’ha realitzat des de l’edifici del Centre d’Estudis Marítims de la Universitat de les Illes Fèroe, situat a la capital de l’arxipèlag, Torshavn. La retransmissió en directe, que ha estat coordinada i dirigida pel Dr. Miquel Serra-Ricart, astrònom de l’IAC i administrador de l’Observatori del Teide, ha tingut una duració total de 15 minuts, coincidint amb el període de la màxima parcialitat a Europa.

A continuació podeu veure el vídeo de la retransmissió.

 

Comparteix