Celebrat el seminari sobre el nou SMARTxAC

Celebrat el seminari sobre el nou SMARTxAC

Ha tingut lloc a les instal·lacions del CSUC el seminari Nova versió del Sistema de Monitoratge de Tràfic per a l’Anella Científica, que ha comptat amb la participació de 24 assistents.

En aquest seminari, s’ha presentat la nova versió del sistema, anomenat SMARTxAC i les funcionalitats que aquesta eina ofereix per al monitoratge de tràfic a les institucions connectades a l’Anella.

S’ha començat amb la ponència de Josep Sanjuàs, de Talaia Networks, qui ha explicat perquè serveix i com obtenir la visibilitat del tràfic de xarxa, detallant els tipus de sistemes que existeixen, en maquinari i programari. A continuació, el mateix Sanjuàs ha mostrat l’evolució de la plataforma SMARTxAC en l’àmbit de la recerca i el seu creixement juntament amb el de l’Anella Científica, des del seu origen com a projecte fins a la plataforma actual.

A continuació, Maria Isabel Gandia, del CSUC, ha comentat en detall l’arquitectura de l’SMARTxAC en les seves diferents etapes. Després, Àlex Álvarez, de Talaia Networks, ha fet una demostració pràctica d’ús del nou SMARTxAC que, amb una interfície gràfica més àgil i moderna, disposa d’una base de dades indexada dels fluxos del tràfic, amb un motor de cerca que permet consultar l’activitat de xarxa a baix nivell. A més, totes les gràfiques d’aquesta nova versió de la plataforma es poden consultar per grup d’aplicacions i per aplicació. De fet, pel que fa als gràfics, destaquen els nous d’ús d’amplada de banda per protocol i els gràfics de “top”, separats per adreça i per origen o destinació, i per informació de sistemes autònoms.

El seminari ha continuat amb uns mostra de casos d’ús a l’Anella Científica i la presentació d’altres serveis de monitoratge disponibles al CSUC, de la mà de Maria Isabel Gandia, per concloure amb una sessió pràctica hands-on de les noves funcionalitats d’SMARTxAC, com ara la generació d’informes periòdics o sota demanda, la possibilitat d’aplicar filtres o la major granularitat en la classificació.

Comparteix