Traduccions de la CBUC; 55

Traduccions de la CBUC; 55

El títol de l’article és “Gestió de les dades de recerca i biblioteques: relacions, activitats, motors i influències” i els autors són Stephen Pinfield, Andrew M. Cox i Jen Smith, tots tres de la Universitat de Sheffield al Regne Unit. La traducció catalana ha estat feta per Oriol Barenys (CRAI UB) i Mònica Gonzàlez (Biblioteca UAB).

L’article analitza la contribució de les biblioteques universitàries a la gestió de dades de recerca (RDM) en el context institucional més ampli. En particular, s’examinen els rols i les relacions implicades en l’RDM, s’identifiquen els principals components d’un programa d’RDM, s’avaluen els principals motors per a les activitats de l’RDM i s’analitzen els factors clau que influeixen en la forma que adopten els desenvolupaments que es porten a terme en la RDM. L’estudi està escrit des de la perspectiva de professionals de les biblioteques, tot analitzant dades provinents de 26 entrevistes semiestructurades a personal bibliotecari de diferents institucions del Regne Unit.

Consulteu-ne la traducció catalana al dipòsit cooperatiu RECERCAT.

Comparteix