La UB i la BC cataloguen tres col·leccions especials al CCUC!

La UB i la BC cataloguen tres col·leccions especials al CCUC!

Durant el mes de març s’han catalogat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les següents col·leccions especials:

Universitat de Barcelona:

Fons Joaquim Carreras i Artau, 1920-1966: Recull part de l’arxiu personal i està formada per la correspondència rebuda i la documentació personal i professional. Les principals àrees temàtiques que comprèn són la filosofia, l’ètica i la història de la filosofia.

Biblioteca de Catalunya:

Etiquetes d’hotels: És una col·lecció que presenta un recull d’etiquetes destinades a ser encolades en l’equipatge dels clients com a element publicitari d’establiments hotelers. El conjunt de documents, aplegat per M. Lluïsa Ysern, està format per més de 8.000 etiquetes impreses en el segle XX i s’estructura en dos blocs: un per a hotels de l’Estat espanyol i un altre per a hotels de països estrangers. Es tracta d’un recull molt exhaustiu i rellevant dins el seu gènere, que es va posar de moda durant la primera meitat del segle XX amb l’inici de la popularització dels viatges, gràcies a les línies aèries i el desenvolupament de les tècniques d’impressió. Aquesta col·lecció es troba digitalitzada a l’MDC.

Partitures i documentació de Jaume Pahissa: Aquest recull comprèn bona part de la seva producció musical. Està format majoritàriament per partitures manuscrites i impreses tot i que en molts casos es tracta de reproduccions. També inclou un conjunt de correspondència manuscrita i mecanoscrita rebuda per Pahissa, enviada per Manuel de Falla i la seva germana Carmen, entre d’altres, i set volums relligats de retalls de premsa reprografiats. Aquest recull forma part del Fons Jaume Pahissa, fons que conté a més enregistraments sonors i partitures impreses d’altres autors catalogats individualment.

Recordeu que podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades, directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix