El seminari "Gestió de logs i intel·ligència operacional" reuneix una cinquantena d'assistents

El seminari “Gestió de logs i intel·ligència operacional” reuneix una cinquantena d’assistents

La Sala de Conferències del CSUC ha acollit el seminari “Gestió de logs i intel·ligència operacional”, organitzat conjuntament amb Open3s, que ha comptat amb la participació de 45 assistents.

El seminari ha tingut per objectiu mostrar la utilitat de disposar d’una eina per a la gestió de logs, com és el seu funcionament i quines diferències hi ha entre les diferents eines que existeixen.

Així, Juan Manuel Pascual, d’Open3s, ha començat amb una introducció on ha explicat per què són necessàries les eines de gestió de logs en l’actualitat, la seva utilitat i els avantatges operatius i organitzatius que comporten, com ara l’adequació dels missatges a les preferències dels usuaris a una web, la interacció entre aplicacions o la correlació d’esdeveniments.

Tot seguit, Ivan Sanchez, d’Open3s, ha comentat l’estat de l’art de les eines de gestió de logs comercials on-premise, comercials SaaS i de programari lliure, com ara les eines Splunk, ELK i LogTrust, i ha fet una comparativa dels avantatges i inconvenients d’aquestes eines.

A continuació, el mateix Ivan Sanchez ha volgut anar una mica més enllà, comentant com es pot aprofitar la informació recol·lectada, els logs, i com consultar-la d’altres fonts d’informació (serveis web, bases de dades…), el processament de dades binari i la consulta de l’estat de diverses plataformes, entre d’altres.

Després, Sanchez ha continuat amb una introducció a l’eina Splunk, una eina que a més de capturar logs permet indexar-los i treure’ls el màxim profit per a generar informació útil, per deixar pas a Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, qui ha explicat l’ús de l’eina Splunk en un entorn com el CSUC. En concret, ha mostrat com aquesta eina permet treballar eficientment amb els logs per generar informes, alarmes i estadístiques dels equips i del serveis oferts als membres de l’Anella Científica.

El seminari ha acabat amb una sessió pràctica on s’ha ofert als assistents la possibilitat de connectar a un laboratori amb diversos entorns per treballar amb l’eina i generar taules personalitzades, gràfiques de geolocalització o panells per usuaris, entre d’altres.

Comparteix