Participació del CSUC al projecte europeu CloudFlow

Participació del CSUC al projecte europeu CloudFlow

CloudFlow_logoEl CSUC participa al projecte europeu CloudFlow en el disseny de fars d’automòbil mitjançant la simulació tèrmica de sistemes d’il·luminació. L’experiment, del qual ara se’n presenten resultats, forma part de la segona onada d’experiències del primer Open Call, on el CSUC va ser un dels seleccionats.

Liderat per btech (Barcelona Technical Center – Spain), l’Automobile headlight design-thermal simulation of lighting Systems, té l’objectiu de simplificar la metodologia per a simular l’extracció de calor en fonts tèrmiques a través de mètodes numèrics, especialment per analitzar els dissenys dels fars. Simulacions d’aquest tipus requereixen una metodologia complexa i la utilització de sistemes de supercomputació. És per això que, gràcies a les eines de CloudFlow, s’aconsegueix simplificar el procés per l’automatització de la metodologia i mostrant els sistemes de càlcul d’altes prestacions (HPC) com una caixa negra. Per fer-ho, l’experiment utilitza  programari lliure com ara OpenFOAM, Codi Aster i Paraview.

La segona onada d’experiments es va iniciar a finals de febrer de 2015 i n’engloba un total de set, entre els quals aquest on participa el CSUC sobre les simulacions tèrmiques en sistemes d’il·luminació.

kick off CloudFlow

Què és CloudFlow?

CloudFlow és un projecte europeu finançat pel Setè Programa Marc de la Comissió Europea que ha de permetre a les PIMES tenir accés a serveis al núvol i de supercomputació de forma fàcil. El projecte forma part de la iniciativa I4MS, que té l’objectiu de millorar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses en el sector industrial. Així doncs, perquè els experiments duts a terme no s’esvaeixin en el temps, el projecte busca també potenciar els models de negoci perquè aquesta transformació digital sigui una realitat.

CloudFlow,  iniciat el juliol de 2013 i previst finalitzar a finals de 2016, està format per un Consorci liderat per l’organisme de recerca alemany Fraunhofer. Després de l’èxit del primer Open Call, amb un total de 36 propostes presentades, el proper 30 de juny es donarà el tret de sortida al segon Open Call de CloudFlow.

 

Comparteix