Torna la Formula Student amb la col·laboració del CSUC!

Torna la Formula Student amb la col·laboració del CSUC!

El CSUC col·labora amb l’equip ETSEIB Motorsport, de la UPC, en el disseny i construcció del monoplaça que preparen per participar a la Formula Student, la competició líder a Europa en el món del motor acadèmic. Desenvolupat íntegrament per aquest equip de la UPC i 100% elèctric, el cotxe d’enguany, el CAT08e, ja està inscrit per córrer a la Formula Student d’Alemanya (Hockenheimring), del 28 de juliol al 2 d’agost.

La Formula Student reuneix anualment a universitaris d’enginyeria de tot el món perquè participin en el disseny, desenvolupament, construcció i conducció d’un monoplaça de competició. Aquesta iniciativa compta amb el recolzament tant de la indústria de l’automòbil, com amb la participació d’enginyers d’alt nivell i el suport institucional de diverses entitats, entre les quals es troba el CSUC, que ofereix a l’equip ETSEIB Motorsport accés als seus supercomputadors per a la realització de simulacions d’aerodinàmica dels seus prototips i així poder disposar del millor monoplaça. A més, com a novetat destacada d’enguany, el CSUC passa d’sponsor platinum a sponsor principal.

En concret, les simulacions d’aerodinàmica es realitzaran a l’Altix UV 1000 (pirineus) usant 100.000 HC (hores computacionals), 70.000 HC més que el 2014, amb les que el CSUC vol afegir un seguit de millores. D’una banda, les que ofereixi la nova versió del programari OpenFOAM per al qual s’ha muntat un model aerodinàmic de 60e6 elements i un mallat en paral·lel per accelerar al màxim tot el procés. I de l’altra, amb millores en la metodologia completa de càlcul perquè amb 36 nuclis, es rebaixi encara més el temps de càlcul passant de 4 a 3 hores. D’aquesta manera, els futurs enginyers de l’ETSEIB Motorsport poden calcular el màxim de simulacions en el menor temps possible.

Una altra de les novetats d’enguany és la possibilitat de renderitzar cotxes amb el programari lliure de creació 3D Blender.

L’equip ETSEIB Motorsport, de la UPC, és un equip d’estudiants format per enginyers que estudien els últims cursos d’Enginyeria Industial, Química i de Materials a l’ETSEIB. L’equip compta amb coordinadors del centre educatiu que ajuden al projecte i el dirigeixen amb l’objectiu de construir un monoplaça apte per competir a la Formula Student.

Comparteix