Celebrat el seminari sobre la plataforma Microsoft Azure a la UB

Celebrat el seminari sobre la plataforma Microsoft Azure a la UB

El 30 d’abril ha tingut lloc el seminari “Microsoft Azure per a centres de recerca“, organitzat conjuntament amb Microsoft, que s’ha celebrat a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona (UB) i ha comptat amb una cinquantena d’assistents.

El seminari, adreçat a investigadors, ha tractat sobre de les possibilitats del núvol per a la investigació acadèmica i científica amb l’ús de la plataforma de Microsoft Azure amb eines, llenguatges i  frameworks com Linux, Python, Java, Hadoop, Microsoft .NET, entre d’altres.

L’obertura del seminari ha anat a càrrec de Rafa Achaerandio, director de Desenvolupament de Negoci Cloud de Microsoft, qui ha comentat la visió i estratègia de Microsoft per a la recerca. A continuació, Ibon Landa, de Plain Concepts, ha explicat les simulacions a gran escala i, tot seguit, ha parlat sobre anàlisi i Big Data.

El seminari ha continuat fent un repàs a les eines de laboratori al núvol, de la mà de Toni Alarcón, Principal Strategic Consultant de Tokiota, i Pedro Velasco, Infrastructure & Cloud Lead Consultant, també de Tokiota.

De l’anàlisi predictiu i màquines d’aprenentatge ha parlat Rubén Pertusa López, Data Platform Architect – SQL Server MVP de SolidQ, i de la col·laboració ubiqua, Agustí Corredera, de Microsoft.

Per finalitzar, Julián Isla, arquitecte Microsoft Consulting Services ha presentat la Fundació Síndrome de Dravet i la recerca potenciada pel núvol i Achaerandio ha clos el seminari parlant sobre com es pot accelerar la velocitat del descobriment científic amb la plataforma Azure.

 

Comparteix