Com el servei d'HPC del CSUC ajuda les PIMES

Com el servei d’HPC del CSUC ajuda les PIMES

Idra Simulation és una PIME que es dedica a portar a terme simulacions numèriques, anàlisis d’elements finits i càlculs científics a Barcelona.

Les simulacions que porta a terme Idra Simulation poden ser de molt tipus, segons els projectes que porten a terme. Quan aquestes simulacions requereixen de gran quantitat de capacitat de càlcul, com ara la dinàmica de fluids (CFD) o les simulacions acoblades, no hi ha prou amb la infraestructura pròpia.

A més, pel fet de tractar-se d’una PIME, Idra Simulation no pot plantejar-se adquirir un ponent clúster de càlcul d’altes prestacions que permeti obtenir resultats ràpids per a grans càlculs. És doncs, quan la infraestructura d’un centre que ofereix High-Performance Computing (HPC) o serveis de supercomputació, com ara el CSUC, pot ser una bona opció.

Així, Idra Simulation ha escollit usar els supercomputadors del CSUC per portar a terme algun dels seus projectes. En concret, ha usat l’Hybrid Bull, anomenat collserola, un equip de memòria distribuïda format per 20 processadors Xeon, amb un total de 240 nuclis, i 10 coprocessadors Phi, amb un total de 600 nuclis; 2.816 GB de memòria i 20 TB de disc.

anim5

A collserola, Idra Simulation ha fet córrer el programari d’elements finits Elmer per realitzar aquesta simulació de convecció forçada de components electrònics de calefacció, per a la qual ha requerit de 710 hores computacionals.

Els resultats s’han obtingut usant la infraestructura de supercomputació del CUSC en 12 hores, enlloc de les 60 hores que hagués trigat el procés amb la workstation d’Idra Simulation. Un estalvi de temps que encara és més notable quan s’ha escalat el procés i s’han executat 5 variacions (simulacions) d’aquest disseny en només 12 hores, quan haguessin trigat 12 dies.

Comparteix