Més col·leccions especials al CCUC

Més col·leccions especials al CCUC

índiceEl Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya Compta amb 5 noves col·leccions especials incorporades el mes de setembre.

Així, s’ha catalogat material cartogràfic antic (Universitat de Barcelona) que inclou diferents tipus d’obres, des dels grans atles clàssics (Mercator, Blaeu, Ortelius, etc.) a mapes solts, cartes nàutiques i celests, així com altres obres de caràcter geogràfic, totes elles impreses a Europa entre els segles XVI i principis del XIX. La col·lecció disposarà de més d’un centenar d’obres que s’aniran incorporant paulatinament al nucli inicial en la mesura que es vagin digitalitzant. Consulteu-la aquí.

També, documentació de l’Editorial Mateu|f1945-1973: Recull de part de la documentació produïda per l’Editorial Mateu, fundada per Francisco F. Mateu va estar activa del 1945 al 1973. Aquesta documentació permet estudiar el funcionament i evolució d’una editorial de la postguerra espanyola. Consulteu-la aquí.

El Fons Tomàs Garcés, 1920-ca. 1990: Fons integrat per manuscrits autògrafs i mecanoscrits, correspondència, impresos i algunes fotografies donades pels seus fills a la Biblioteca de Catalunya, també s’ha afegit al CCUC. Consulteu-la aquí.

La quarta col·lecció catalogada ha estat: Estampes de moda femenina: Estampes publicades a la revista Corrierre delle dame; a la revista El Tocador; de les quals 3 son editades per Lit. Gaspar; 6 estampes signades per Bodin; 1 estampa signada Ximénez. Consulteu-la aquí.

Per últim, els Diplomes de Joaquim Pena. Consulteu-la aquí.

Podeu consultar totes les altres a: Col·leccions especials del CCUC.

Comparteix