Presentada UCATx, la nova plataforma de MOOC de les universitats catalanes

Presentada UCATx, la nova plataforma de MOOC de les universitats catalanes

ucatxEl 19 de maig ha tingut lloc, a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, la jornada “Hacking the CAT MOOCs’15” amb la col·laboració tècnica del CSUC, on s’ha parlat sobre els cursos en línia oberts i massius, coneguts per les seves sigles en anglès com MOOC (Massive Open Online Courses) i s’ha presentat la plataforma UCATx, un nou portal que reuneix l’oferta de MOOC del sistema universitari català.

La jornada, que ha comptat amb la participació de 100 assistents, ha començat amb una benvinguda a càrrec de Ferran Sancho, rector de la UAB, i Lluís Jofre, director general d’Universitats. Jofre ha destacat que l’objectiu que el Govern s’ha marcat, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, és “arribar a 100 cursos amb un total de 2 milions d’inscrits”. Per assolir aquest objectiu s’articularà una oferta de MOOC pertanyents al sistema universitari català, amb orientació internacional i s’impulsaran noves fórmules docents per enriquir els formats d’aprenentatge en línia.

Teresa Sancho i Mercè Gisbert, coordinadores del programa UCATx, ha impartit la ponència “On som i cap on anem? Primeres experiències del programa UCATx” i Miquel Oliver, coordinador també del programa UCATx, ha parlat de l’estat de la plataforma UCATx.

Posteriorment, els responsables de 10 dels MOOC creats a Catalunya han exposat les seves experiències. A continuació, ha tingut lloc un debat sobre els MOOC en el sistema universitari català i per acabar s’han impartit dos tallers, “Com preparar un MOOC a UCATx”, moderat per Miquel Oliver i Laia Albó, tècnica del Programa UCATx amb el suport tècnic del CSUC, que ha comptat amb 55 participants; i “Mètriques i anàlisi”, moderat per Teresa Sancho i Joan Triay, tècnic del Programa UCATx, que n’ha tingut 31.

UCATx

La plataforma UCATx, desenvolupada en l’entorn Open edX, es presenta com el cercador de referència de MOOC de les universitats catalanes, uns cursos en línia que enguany han tingut més de 100.000 alumnes. Com a soci tecnològic del projecte UCATx, el CSUC allotja la plataforma en la seva infraestructura al núvol. A més, el CSUC també ha realitzat l’actualització del programari de la plataforma i ha fet un estudi d’escalabilitat per veure com es comporta la plataforma segons la seva càrrega i poder augmentar els recursos automàticament en “temps real” segons les necessitats.

UCATx

Comparteix