Participació del CSUC a Expania 2015

Participació del CSUC a Expania 2015

El passat dia 16 d’abril, durant la XII Jornada de la Asociación de Usuarios de Ex Libris en España (Expania 2015), el CSUC ha presentat la comunicació “Linked Open Data para todos los públicos“.

En aquesta presentació s’ha realitzat una introducció a la tecnologia Linked Open Data i s’han presentat dos casos d’èxit al CSUC. El primer, el de la georeferenciació d’imatges de masies catalanes antigues dins el repositori Memòria Digital de Catalunya (MDC), servei que està funcionant des de fa dos anys. El segon cas d’èxit ha estat el CCUCAF, l’extracció i presentació en el servei SPARQL dels registres d’autoritats del CCUC, que està operatiu des de fa poc.

Durant la jornada Expania 2015, celebrada el 15 i 16 d’abril a Universitat Pompeu Fabra, les ponències presentades han fet referència a la implantació o ús dels productes d’Ex-Libris de gestió bibliotecària i la millora dels serveis als usuaris. Algunes de les presentacions, com en aquest cas la presentada pel CSUC, ha fet referència a les tecnologies emergents que aquests sistemes van incorporant poc a poc.

Comparteix