Festibity premia els creadors del sistema de monitoratge de l'Anella Científica

Festibity premia els creadors del sistema de monitoratge de l’Anella Científica

La 13a edició de la Festibity, la festa de les tecnologies i la informació, ha premiat Josep Sanjuàs i Pere Barlet amb la menció FiberEmprenedor pel seu projecte Network Polygraph, l’evolució de l’SMARTxAC, el Sistema de Monitoratge de Tràfic per a l’Anella Científica.

Network Polygraph va ser fundada el 2013 (registrada com a Talaia Networks) com a spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’equip fundador està format per tres doctors en Informàtica per la UPC, Josep Sanjuás,Pere Barlet i Josep Solé Pareta.

Network Polygraph és una solució de monitoratge de tràfic de xarxes IP que ajuda els administradors de xarxa a saber què passa a les seves xarxes, és a dir, els proporciona visibilitat. Això es tradueix en saber quines aplicacions o dominis d’internet fan un ús intensiu de l’amplada de banda, si hi ha ordinadors abusant de l’amplada de banda que tenen disponible i detectar situacions anòmales o atacs.

Aquesta solució de monitoratge és la que es troba instal·lada a l’Anella Científica sota el nom d’SMARTxAC (Sistema de Monitoratge de Tràfic per a l’Anella Científica) on analitza constantment volums massius de tràfic de xarxa, ajudant a millorar la detecció de situacions anòmales i proporcionant informació per punt d’accés i institució, històrica i detallada, a les entitats connectades. A banda de l’Anella Científica, Network Polygraph es troba en fase de desplegament a la xarxa de recerca estatal RedIRIS, on es pretén fer-ne un ús similar.

Comparteix