6 reculls de documents gràfics a les col·leccions especials del CCUC

6 reculls de documents gràfics a les col·leccions especials del CCUC

Durant el mes de juny, s’han incorporat les següents col·leccions especials al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC):

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Postals d’Artigues-Clixé Joan Artigues: recull factici de postals del llegat d’Enrique Matas Ramis. Conté postals amb l’edifici de l’Arxiu de la Corona d’Aragó de Barcelona, la miniatura del missal de Santa Eulàlia o diferents taules amb imatges de sants, etc.

Universitat de Girona

Robert_Brian_TateFons Robert Brian Tate (1950-1998): arxiu de treball de l’investigador Robert Brian Tate, que conté aplecs temàtics (per períodes, autors, obres, gèneres, etc.) amb documentació diversa, manuscrita o mecanoscrita (notes de lectura, transcripcions, apunts, esquemes, cartes, esborranys i proves d’article i altres contribucions, etc.), així com fotocòpies, retalls i separates relacionades amb la seva tasca com a docent i investigador.

Biblioteca de Catalunya

Gravats originals d’Helena Maragall i proves d’impremta per a una edició il·lustrada d’El Comte Arnau: conjunt d’estampes xilogràfiques inèdites d’Helena Maragall i Josep Pijoan que van treballar d’amagat en aquesta edició del poema de Joan Maragall i que van encarregar a l’editor Oliva de Vilanova, probablement abans del juny de 1910. Els gravats estan inspirats en miniatures del Romànic. Les proves d’impremta contenen els primers 28 versos de la segona part del poema. En un dels tres fulls de proves hi ha vuit versos manuscrits de Pijoan que podrien ser una dedicatòria.

Estampes xilogràfiques d’Helena Maragall i Noble: conjunt de 125 estampes xilogràfiques d’Helena Maragall. Algunes contenen la data anotada a mà, unes altres estan escrites al revers, algunes dins d’un àlbum de 16 x 24 cm. D’aquestes, diverses són imatges duplicades o proves d’impressor i d’algunes altres es disposa de la matriu original en boix.

Salsas-i-Blanch-RamonPartitures i documentació de Ramon Salsas, 1919-2007: recull de partitures manuscrites seves i d’altres compositors, correspondència, fotografies, publicacions periòdiques, programes de mà, retalls de premsa i altra documentació. Entre les partitures manuscrites d’altres autors n’hi ha una d’hològrafa d’Antoni Pérez Moya i manuscrites d’Anselm Clavé, Antoni Massana, Pep Ventura, Antonia Pagès i un àlbum de balls recopilat per Evelio Brull Vila, a més d’una fuga per a quartet de corda no identificada. Aquest recull forma part del Fons Ramon Salsas que conté, a més, partitures impreses catalogades individualment.

Documentació de Maria Ester Sala, 1825-1996: recull de documentació personal, acadèmica, laboral, sobre la seva obra i d’altra recollida en diferents arxius i biblioteques musicals; d’aquesta última bona part correspon a reprografies amb anotacions manuscrites. Hi ha una gran quantitat de material recopilat per a treballs de recerca i publicacions, amb moltes anotacions manuscrites. Cal destacar el material sobre la Capella del Palau Menor de Barcelona, la música per a tecla, així com sobre diversos compositors. Aquest recull forma part del Fons Maria Ester-Sala, que conté partitures impreses, monografies i dos mapes catalogats individualment, a més de programes de mà.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix