Excel·lent valoració del projecte GÉANT per 4t any consecutiu

Excel·lent valoració del projecte GÉANT per 4t any consecutiu

El projecte GÉANT (GN3plus) ha rebut la seva màxima puntuació en la seva revisió anual independent. És el quart any que GÉANT rep aquesta qualificació, un fet sense precedents donada la complexitat del projecte.

GÉANT té més de 40 socis a tota Europa, més de 850 participants i una àrea de treball que inclou la xarxa acadèmica i de recerca més avançada d’Europa, líder en prestació de serveis als usuaris i amb un programa d’innovació que està establint les bases per a la internet del futur.

GN3plus, un projecte de dos anys de durada finançat pel VII Programa Marc d’R+D de la UE amb un pressupost de 74 M€, ha permès, a més del desenvolupament de la pròpia xarxa, el desplegament d’altres serveis d’interès comú (seguretat, mobilitat, monitoratge, núvol…) i ha dut a terme activitats de recerca conjunta per al desenvolupament de nous serveis en entorns multidomini. GN3plus continua ara sota el nom de GN4-1.

Els dos anys de GN3plus han suposat l’augment de 30 nous socis industrials i acadèmics, un 75% dels quals hi continuarà treballant, que amb el seu treball i resultats estan totalment integrats amb les activitats de recerca de GÉANT, conformant un ecosistema d’innovació on es cerquen nous serveis, es desenvolupen i es lliuren a la comunitat de forma integrada. A més, al interconnectar les NREN europees i facilitar enllaços amb altres regions globals, GÉANT ha connectat escoles, universitats i els projectes de recerca més ambiciosos del món, com ara el Gran Col·lisionador d’Hadrons (LHC).

El darrer any de GN3plus també ha crescut la connectivitat transatlàntica, fins als 240 Gbps, i s’han enfortit les relacions globals de GÉANT per assegurar el màxim de participació en projectes de recerca mundials, gràcies a la interconnexió de federacions d’identitat amb eduGAIN, que ha permès vincular els serveis i els usuaris a tot el món, i el servei de mobilitat segura Eduroam, que ha continuat creixent amb una mitjana de 180 milions d’autenticacions mensuals.

L’Anella Científica accedeix a la xarxa i els serveis de GÉANT mitjançant l’NREN RedIRIS i els fa arribar als seus usuaris. Per exemple, en col·laboració amb altres xarxes acadèmiques es proveeix de diversos canals dedicats al Port d’Informació Científica de l’IFAE, al BSC o a i2CAT. En l’àmbit dels serveis, s’ofereix mobilitat als usuaris amb Eduroam, on s’observa la mateixa tendència a l’alça que a la resta del món, amb més de 2,6 milions d’autenticacions mensual davant dels 2 milions mensuals del 2014.

Comparteix