Oberta la segona convocatòria d'experiments del projecte CloudFlow

Oberta la segona convocatòria d’experiments del projecte CloudFlow

CloudFlow_logoJa està oberta la segona convocatòria de propostes d’experiments del projecte CloudFlow que compta amb la participació del CSUC i que té per objectiu permetre les PIMES tenir accés a serveis al núvol i d’HPC de forma fàcil. Aquesta segona convocatòria forma part de la tercera onada d’experiències d’aquest projecte europeu i finalitza el 30 de setembre.

L’objectiu d’aquesta crida és augmentar el nombre de socis i l’aplicació d’experiments que s’estan portant a terme actualment dins el projecte. Les propostes d’experiments han de ser innovadores i relacionades amb l’accés a serveis al núvol i a processos que incloguin CAD, CAE i/o CAM. En especial es valoraran experiències que abordin les diferents fases del desenvolupament virtual de productes, com ara el disseny, la simulació, l’optimització i visualització, entre d’altres.

La segona onada d’experiments de la primera convocatòria es va iniciar a finals del mes de febrer amb un total de 36 propostes presentades. D’aquestes, es van escollir set experiments, entre els quals hi havia el de disseny de fars d’automòbil mitjançant la simulació fluidodinàmica amb acoblament tèrmic., on hi va participar el CSUC.

Computational Cloud Services and Workflows for Agile Engineering (CloudFlow) és un projecte europeu finançat pel Setè Programa Marc de la Comissió Europea dins del marc de les Factories of the Future i forma part de la iniciativa I4MS, que té l’objectiu de millorar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses en el sector industrial. Així doncs, perquè els experiments duts a terme no s’esvaeixin en el temps, el projecte busca també potenciar els models de negoci perquè aquesta transformació digital sigui una realitat.

Aquest projecte, iniciat el juliol de 2013 i amb data de finalització prevista per a la fi de 2016, està format per un Consorci liderat per l’organisme de recerca alemany Fraunhofer.

Comparteix