El CAT08e, preparat per a competir!

El CAT08e, preparat per a competir!

El 20 de juliol la Sala d’Actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), de la UPC, ha acollit la presentació del CAT08e, el quart monoplaça elèctric de l’equip d’estudiants d’enginyeria ETSEIB Motorsport que participa a la Formula Student, la competició líder a Europa en el món del motor acadèmic.

El CSUC ha col·laborat amb l’equip ETSEIB Motorsport en el disseny i construcció del CAT08e, un monoplaça 100% elèctric que ja està inscrit i preparat per córrer a la Formula Student d’Alemanya (Hockenheimring), d’aquest 28 de juliol al 2 d’agost.

En concret, des del CSUC s’han realitzat simulacions d’aerodinàmica en l’Altix UV 1000 (pirineus) que han ocupat 100.000 HC (hores computacionals). A més, per a aquesta ocasió, i gràcies a la nova versió del programari OpenFOAM, s’ha muntat un model aerodinàmic de 60e6 elements i un mallat en paral·lel per accelerar al màxim tot el procés.

També s’han realitzat millores en la metodologia completa de càlcul perquè amb 36 nuclis, es rebaixi encara més el temps de càlcul passant de 4 a 3 hores i permetent en conseqüència que l’equip hagi pogut calcular més simulacions en un temps menor. Un altra novetat d’enguany han estat les renderitzacions amb el programari de codi obert Blender, que han usat 10.000 HC de l’Hybrid Bull (collserola).

El nou CAT08e presenta un canvi radical en el seu disseny respecte l’anterior model, el CAT07e. Aquest nou monoplaça ha passat a utilitzar un únic motor, fet que simplifica la seva utilització i redueix considerablement el pes, alhora que ha incorporat llantes de 10 polzades.

L’equip ETSEIB Motorsport, de la UPC, és un equip d’estudiants format per enginyers que estudien els últims cursos d’Enginyeria Industial, Química i de Materials a l’ETSEIB. L’equip compta amb coordinadors del centre educatiu que ajuden al projecte i el dirigeixen amb l’objectiu de construir un monoplaça apte per competir a la Formula Student.

Comparteix