3 revistes i 1 institució nova, a RACO durant el juliol!

3 revistes i 1 institució nova, a RACO durant el juliol!

raco_juliol

El mes de juliol s’han incorporat al repositori Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) 3 revistes noves: Shikar, Disturbis i Carrer dels arbres, de la Universitat Autònoma de Barcelona, del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià (pertanyent a l’Institut Ramon Muntaner) i del Museu de Badalona (nova institució), respectivament.

  • Shikar és una revista que recull tots aquells treballs que es presenten a les jornades d’estudi del CECS i que dóna a conèixer la història de la comarca del Segrià, la seva parla, els seus escriptors, les seves festes i costums, la composició de la seva societat, la vegetació que li és pròpia, la fauna vertebrada i invertebrada, el seu territori, la geologia, els conreus o la geografia física.
  • Disturbis ha estat fins al seu número 13 una publicació entesa sobretot com a una eina de treball, nodrida exclusivament de les aportacions de professors i alumnes dels màsters d’Estètica i Teoria de l’Art Contemporani de la UAB. Es definia com una part digital d’un projecte formatiu en l’àmbit de la filosofia, la teoria i la crítica de l’art contemporani que pretenia situar-se en la intersecció entre els estudis avançats i el món de l’art d’avui. A partir del número 14, aquesta revista inicia una segona etapa com a part del màster en Investigació en Art i Disseny d’EINA/UAB. Dins un marc educatiu i un context diferents, Disturbis es reafirma en les idees formulades de compromís amb el pensament crític i d’eina d’un projecte formatiu rigorós i exigent.
  • Carrer dels arbres és la publicació periòdica del Museu de Badalona, que passa a incorporar-se com a nova institució a RACO. La revista té una llarga trajectòria, ja que s’edita des de 1979. De moment s’han incorporat al repositori tots els números de la segona i tercera època, i està prevista la introducció de les primeres publicacions més endavant. La revista té com a objectiu la difusió de treballs de ciències socials que tracten sobre Badalona, sovint realitzats a partir dels fons del Museu de Badalona o amb documentació de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona.
Comparteix