El CAT08e participa al Circuit de Catalunya

El CAT08e participa al Circuit de Catalunya

L’equip ETSEIB Motorsport, de la UPC, ha participat en la sisena edició de la Formula Student Spain 2015, celebrada al Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquesta edició ha reunit 68 equips i 1.700 participants d’universitats internacionals que han tingut el repte de construir i provar un prototip de monoplaça.

Desenvolupat íntegrament per aquest equip d’estudiants la UPC i 100% elèctric, el seu monoplaça, el CAT08e ha superat diverses proves teòriques i pràctiques on s’ha demostrat la capacitat de l’equip ESTEIB Motorsport per gestionar un projecte, com és la construcció d’un monoplaça, la presentació d’un pla de màrqueting o la realització d’una planificació econòmica, entre d’altres. Aquestes proves han estat avaluades per un grup internacional d’experts en automoció.

Els primers dies han estat destinats a les proves teòriques, i el cap de setmana (29-30 d’agost) s’han portat a terme proves dinàmiques a la pista del Circuit, on s’ha mesurat el rendiment del CAT08e i dels altres monoplaces competidors, relatives a l’acceleració i el comportament en corba, així com una prova d’autocross i una de resistència, on el monoplaça de l’ETSEIB Motorsport ha quedat a la posició 21.

Dels equips que han participat en aquesta edició de la Formula Student Spain, organitzada per la Societat de Tècnics d’Automoció (STA), 32 procedeixen d’Alemanya, 18 d’Espanya, 5 d’Itàlia, 3 de Regne Unit, 2 de Portugal, i 1 per a cadascun del següents països: Estònia, Suïssa, Polònia, Romania, Països Baixos, Rússia, França i Finlàndia. Pel que fa als 68 monoplaces, 32 són de combustió i 36 elèctrics.

El CSUC és un dels patrocinadors de l’equip ETSEIB Motorsport i hi col·labora donant accés a la seva infraestructura de supercomputació perquè els integrants de l’equip puguin realitzar simulacions d’aerodinàmica dels seus prototips i així poder disposar del millor monoplaça.

Comparteix