GeoCCUC: els nostres llibres sobre el mapa del món

GeoCCUC: els nostres llibres sobre el mapa del món

GeoCCUC és una aplicació on es mostren d’una manera molt visual totes les localitzacions geogràfiques dels registres bibliogràfics del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

Així, a través d’un mapamundi podem accedir a tots els punts geogràfics on existeixen llibres en el CCUC que parlen d’ells o tenen termes relacionats. Gràcies a tecnologia Linked Open Data (LOD) de cada punt geogràfic es poden mostrar les diferents entrades en el CCUC existents, així com també informacions complementàries del lloc i, si les LOD ho permeten, també s’indiquen els autors del CCUC que han nascut en aquest lloc.

Gràcies als treballs per a l’elaboració del GeoCCUC s’han detectat algunes necessitats i oportunitats per poder treballar i enriquir els registres d’autoritat de geogràfics i millorar-ne la qualitat.

En aquest cas, les LOD són les que permeten relacionar el CCUC amb la informació geogràfica de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), amb informació procedent de la Wikipedia, etc. Com que estem tot just començant a usar la tecnologia de les LOD, els resultats poden ser imprecisos en alguns casos, ja que hi ha poques fonts d’informació. GeoCCUC és un exemple per incentivar i mostrar quins nous usos es poden fer de les nostres dades i com poden ser les interfícies comunes d’usuaris en el futur.

Comparteix