Signat el conveni entre el Govern, la UOC i el CSUC per potenciar els MOOC

Signat el conveni entre el Govern, la UOC i el CSUC per potenciar els MOOC

El Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el CSUC per avançar en el desenvolupament de l’oferta de cursos en línia oberts i massius del sistema universitari català, coneguts per les seves sigles en anglès com MOOC (Massive Open Online Courses).

D’aquesta manera es pretén potenciar i consolidar la plataforma UCATx, que es va posar en marxa el passat mes de maig i que agrupa l’oferta de MOOC de les universitats catalanes, alhora que es complementa la presència del sistema universitari català en plataformes internacionals com ara Coursera.

Per a Lluís Jofre, director general d’Universitats, la signatura d’aquest conveni “facilita i accelera una oferta virtual puntera d’alta qualitat”. La plataforma UCATx forma part d’una doble estratègia del sistema universitari de Catalunya per donar resposta a la demanda internacional de formació en educació superior que s’espera en els pròxims cinc anys, tant a nivell inicial com permanent.

UCATx

La plataforma UCATx, desenvolupada en l’entorn Open edX, esdevé un cercador de referència de MOOC de les universitats catalanes. Com a soci tecnològic del projecte UCATx, el CSUC s’ha encarregat de l’actualització del programari de la plataforma, la seva integració i la seva posada en producció en un entorn eficient i d’alta disponibiliat.

UCATx s’allotja en la infraestructura al núvol del CSUC, gaudint de capacitats avançades, com ara l’ús eficient dels recursos en base a polítiques d’escalabilitat automàtica, la possibilitat d’utilitzar tant recursos de procés i emmagatzematge interns com de núvols externs, etc.

En paral·lel a l’oferta de MOOC recollida en la plataforma UCATx, les universitats catalanes també participen en tres plataformes internacionals: la consolidada Coursera, l’experimental Canvas i l’enfocada al mercat llatinoamericà MiriadaX. L’objectiu per al curs 2016-2017 és que el sistema universitari de Catalunya ofereixi 50 cursos amb la inscripció de 500.000 estudiants, la meitat dels qual a través d’UCATx i el 50% restant a través de les plataformes internacionals.

Comparteix