Catàlegs editorials, postals i xilografies: noves col·leccions especials al CCUC

Catàlegs editorials, postals i xilografies: noves col·leccions especials al CCUC

Durant el mes de juliol, s’han incorporat quatre noves col·leccions especials al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC):

Universitat de Barcelona

Catàlegs d’impressors, editors i llibreters: Forma part de la col·lecció digital de la UB a la Biblioteca Patrimonial Digital de la mateixa universitat. La col·lecció ofereix un recorregut des del segle XVII fins al segle XX i mostra, a través d’aquestes peces rares i singulars, l’evolució de les modalitats de venda de llibres. Entre aquests, el primer catàleg imprès a Barcelona del qual es té notícia: “Cathalogo de libros de todas facvltades, qve se hallaràn en casa de Joseph Ferrer librero de Barcelona” (1724), o el “Centro de obras” (1864), de la llibreria de Juan Roca, que conté una selecció de llibres sobre Catalunya.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

MatasRamis_MNACPostal de Baltà: Recull factici de postals del llegat d’Enrique Matas Ramis. El MNAC amplia amb aquest nou recull els materials ja existents a les col·leccions especials com les “Postals de Barcelona d’A. Anguita”, el recull de “Postals de Barcelona”, “Postals de Barcelona d’E. Almirall” i “Postals d’Artigues-Clixé Joan Artigues”.

Biblioteca de Catalunya

Matrius xilogràfiques realitzades per Helena Maragall: La Biblioteca de Catalunya amplia la col·lecció de materials xilogràfics d’Helena Maragall amb 30 matrius xilogràfiques de mida 30 x 19 cm o inferiors.

Documents gràfics del panteó de Joan Maragall edificat al cementiri de Sant Gervasi (Biblioteca de Catalunya): Recull de 13 dibuixos arquitectònics, alguns a color, de 72 x 94 cm o menor.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix