Les revistes científiques a Catalunya i el repositori RACO

Les revistes científiques a Catalunya i el repositori RACO

Ernest Abadal i Miguel Navas-Fernández acaben de publicar l’article “Les revistes científiques a Catalunya (2012-2013)“. Ho fan a lAnuari de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura 2014.

L’article descriu la situació actual de les revistes científiques de Catalunya i la seva evolució en els darrers dos anys. És un sector format per 344 revistes, on predominen les ciències socials (45%), editades per institucions acadèmiques (36%), difoses de manera gratuïta (67%) i que permeten l’autoarxiu en repositoris (80%).

També es fa referència als portals de revistes, entre els quals destaca especialment el repositori Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO), creat i mantingut pel CSUC, i als sistemes d’avaluació de revistes (MIAR i CARHUS Plus+).

L’article conclou amb la descripció de diverses jornades de difusió i dels grups de recerca que existeixen a Catalunya.

Comparteix