L'Anella Industrial 4.0, en marxa

L’Anella Industrial 4.0, en marxa

S’ha posat en funcionament l’Anella Industrial 4.0, la plataforma digital i col·laborativa que connecta les TIC amb la indústria. Aquest projecte, creat per la Generalitat de Catalunya juntament amb el centre tecnològic Eurecat i el centre de recerca i2CAT, i que compta amb la col·laboració del CSUC, esdevé una plataforma digital i col·laborativa entre empreses i agents de tots els sectors que connecta les TIC amb la indústria.

Així, aquesta plataforma permet compartir informació, eines i recursos per al processament de dades i desenvolupament de projectes conjunts, accelerant la convergència entre els sectors industrials i les TIC. Com a resultat es donaran aplicacions i serveis específics que permetran avançar cap a una indústria digitalitzada i interconnectada, la Indústria 4.0, que afavorirà l’eficàcia dels processos productius i la competitivitat empresarial.

L’Anella Industrial 4.0 té com a antecedent l’Anella Industrial, una eina posada en marxa el 2006 enfocada al sector de l’automoció, que ha permès que els fabricants de vehicles treballin amb proveïdors industrials i científic-tecnològics de forma eficient, reduint costos i estalviant temps en el desenvolupament de nous models que ha comptat des de l’inici amb la participació del CSUC, que junt amb altres centres, ha col·laborat aportant recursos de càlcul a les empreses que hi formaven part.
Comparteix