El CCUC ja conté 5 milions de registres!

El CCUC ja conté 5 milions de registres!

CCUC 140x90

El Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) ja conté 5 milions de registres bibliogràfics. El registre número 5 milions ha estat catalogat el dia 3 de gener per la Biblioteca de Montserrat. Es tracta del llibre “Il Console Rodolfo e Ferdinando I de’Medici: per la storia di due statue pisane de Giuseppe Scalia”, editat a Roma el 1987.

Els 5 milions de registres bibliogràfics del CCUC corresponen a més de 10 milions de documents físics dels fons de les 65 institucions membres i associades del CSUC. El CCUC inclou a més la descripció  i l’accés a més de 30.000 revistes i llibres electrònics contractats a través de la Biblioteca Digital de Catalunya (BDC) i les Col·leccions especials de les biblioteques de Catalunya.

Els usuaris de les biblioteques del CCUC poden demanar llibres en préstec i còpies d’articles i altres documents de biblioteques que no són les seves. El 2013 s’han subministrat més de 50.000 llibres i 8.000 còpies entre les diferents institucions.

Per als bibliotecaris, el CCUC esdevé una eina de catalogació cooperativa que ha permès la unificació de pautes, la catalogació per còpia i la major visibilitat dels seus fons.

Els objectius del CCUC són, doncs, recollir els registres bibliogràfics de les biblioteques que en formen part amb la finalitat de millorar la informació bibliogràfica, facilitar l’accés als documents i estalviar costos de catalogació.

Comparteix