Celebrat el II euroCRIS Strategic Membership Meeting a l'IEC

Celebrat el II euroCRIS Strategic Membership Meeting a l’IEC

L’euroCRIS (European Organisation for International Research Information) ha celebrat a Barcelona la segona trobada estratègica dels seus membres, que ha tingut lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i ha estat organitzada per l’Observatori de la Recerca de l’IEC, la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB i el CSUC.

Enguany, la trobada ha portat per lema “International Collaboration on Research Information management and CERIF” i ha tractat aspectes, com ara l’avaluació de la recerca, el flux de treball i seguiment de la producció científica, els perfils dels investigadors, la gestió de les dades de recerca i el seu emmagatzematge, la creació d’infraestructures d’informació i recerca, entre d’altres.

La trobada ha comptat amb la presència de membres i socis estratègics d’euroCRIS que han presentat diferents punts de vista i exemples pràctics dels temes tractats per contribuir al debat i interacció entre els participants.

L’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació (CBUC) del CSUC hi ha participat amb la ponència “Portal for the Catalan research: ready to go” que ha anat a càrrec de Ramon Ros, coordinador d’Aplicacions Bibliotecàries i Documentals del CSUC, i ha tractat sobre l’estat actual del projecte del Portal de la Recerca de Catalunya (PRC).

D’altra banda, el cap de càlcul i aplicacions del CSUC, Ricard de la Vega, també hi ha participat a la taula rodona sobre experiències en processos de selecció de CRIS, amb la ponència “Analysis of requirements and benchmarking of CRIS for the universities of Catalonia” que ha tingut com a objectiu explicar el projecte que han realitzat 10 universitats catalanes al si del CSUC per tal d’estudiar la possibilitat de disposar d’un CRIS consorciat.

Comparteix