Comença la missió Gaia

Comença la missió Gaia

El satèl·lit Gaia s’ha llançat amb èxit! La retransmissió s’ha pogut seguir en directe des del canal de televisió de la Universitat de Barcelona, l’UBTV. La missió Gaia de l’Agència Espacial Europea (ESA) té com a objectiu mesurar les distàncies, posicions, moviments i característiques físiques de mil milions d’estrelles de la nostra galàxia amb una precisió sense precedents.

El propòsit científic de Gaia és desvelar la història de la formació i l’evolució de la Via Làctia. Un equip nombrós d’astrònoms i enginyers de la UB i de l’IEEC treballen des de fa més de quinze anys en aquesta missió, en la qual el CESCA col·labora en el processament de les dades.

El llançament estava previst a les 10.12 a.m. (hora peninsular) des de la base espacial de Kourou (Guaiana Francesa). Aprofitant l’esdeveniment, la UB ha organitzat un acte de presentació de la missió i seguiment del llançament a l’aula 105 de la Facultat de Química a partir de les 9.30 hores, en el qual han participat investigadors del Departament d’Astronomia i Meteorologia.
Comparteix