Carrosses fúnebres en les col·leccions especials del CCUC

Carrosses fúnebres en les col·leccions especials del CCUC

De les col·leccions catalogades durant el mes de novembre al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) destaquem la col·lecció de carrosses fúnebres introduïda per l’Ajuntament de Barcelona; el Fons del Baró de Castellet, de la Biblioteca de Catalunya; un recull de catàlegs d’exposicions de diversos artistes, del Museu Nacional d’Art de Catalunya, i un recull de cançons i poesies recitades, de la Universitat de Barcelona.

Ajuntament de Barcelona:

Col·lecció de carrosses fúnebres: Col·lecció de carrosses i cotxes fúnebres des de finals de segle XIX fins als anys 60 del segle XX. La col·lecció va ser inaugurada l’any 1970 pel Sr. Cristóbal Torra, llavors gerent del Servei Municipal de Pompes Fúnebres i exposada al soterrani de la seu central de Cementiris de Barcelona. El mes de juny de 2012 va ser traslladada a la nova instal·lació del Cementiri de Montjuïc.

Biblioteca de Catalunya:

Fons del baró de Castellet: Aplega les dades que Josep Aparici va recopilar amb motiu de la implantació del cadastre i d’altres imposicions (allotjaments de l’exèrcit, quarters d’hivern, etc…) sobre la riquesa dels municipis del Principat, especialment de les províncies de Lleida i Tarragona, sobre els seus habitants i els seus recursos econòmics immediatament després de la Guerra de Successió, durant els anys 1714 i 1718. També hi ha un apartat sobre les contribucions fetes per a la neteja i manteniment del Rec Comtal a Barcelona.

Museu Nacional d’Art de Catalunya:

Catàlegs d’exposicions individuals i altres documents relacionats d’artistes: Recull de catàlegs d’exposicions, invitacions i documents relacionats (fullets, cartes, etc.) d’artistes.

Universitat de Barcelona:

Recull de cançons i poesies recitades: Gravació de 1961 en commemoració del 25è aniversari de la Guerra Civil espanyola.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix