Nova col·lecció a l'MDC: "Herbari BCN", de la Universitat de Barcelona

Nova col·lecció a l’MDC: “Herbari BCN”, de la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona (UB) ha fet pública a la Memòria Digital de Catalunya (MDC) la nova col·lecció “Herbari BCN“.

Aquesta col·lecció forma part dels fons del Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal (CRAI, Universitat de Barcelona) i prové de la fusió dels antics herbaris de la Facultat de Ciències, actualment Facultat de Biologia (1920-2001), i de la Facultat de Farmàcia (1943-2001). Allotja més de 400.000 exemplars, amb una important representació de tots els grans grups de vegetals: algues, fongs, líquens, molses i plantes vasculars. És un herbari en constant creixement gràcies a l’activitat de recerca en biodiversitat vegetal dels investigadors de la UB, però també per donacions i intercanvis amb altres herbaris del món.

La digitalització de l’herbari és un projecte a llarg termini, on es prioritzen les col·leccions d’especial interès. Ara es presenten 4 col·leccions com a exmple de la diversitat de mostres que allotja el centre:

  • Exemplars tipus, del viatge del botànic Pius Font i Quer al Marroc l’any 1927. Primera entrega d’una sèrie que recollirà tots els exemplars tipus de l’herbari.
  • Herbari docent, integrat per 100 imatges d’algunes de les plantes més comunes de la nostra flora i que té com a finalitat donar suport a la docència de les diferents assignatures relacionades amb la botànica
  • Els fruits i les llavors de les Fabàcies, on es recullen imatges de detall de les mostres d’aquesta família que es conserven a la Carpoteca de l’herbari BCN.

Aquesta col·lecció es trobarà també catalogada al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix