Cartells de la República i de la Guerra Civil Espanyola

Cartells de la República i de la Guerra Civil Espanyola

cartell2Us presentem “Cartells de la Guerra Civil Espanyola”, una base de dades referencial que pretén ser un catàleg col·lectiu de cartells de la República i de la Guerra Civil Espanyola.

La base de dades ha estat elaborada pel Centre Documental de la Comunicació (CEDOC), secció de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la UAB.

Adreçada als investigadors, la base de dades referencia prop de 6.000 cartells, en el registre de cadascun dels quals s’indiquen les característiques del cartell i la seva localització o localitzacions. Tots els camps han estat indexats, per facilitar la cerca per paraula clau.

cartellEls cartells pertanyen a centres públics i col·leccions privades, algunes d’elles molt rellevants, com ara l’Archivo General de la Guerra Civil Española (Salamanca), l’Arxiu Montserrat Tarradellas del Monestir de Poblet, l’Arxiu Nacional de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Nacional de España, la Col·lecció Carulla i la Fundación Pablo Iglesias (Madrid). Des de l’opció “Consultar per localització” es pot accedir a la descripció de cada entitat i veure la llista de cartells que en formen part.

Comparteix