El Fons Lluís Millet i Pagès i Lluís Mª Millet i Millet, disponible a la Memòria Digital de Catalunya

El Fons Lluís Millet i Pagès i Lluís Mª Millet i Millet, disponible a la Memòria Digital de Catalunya

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català ha afegit al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) la col·lecció “Fons Lluís Millet i Pagès i Lluís Mª Millet i Millet“.

Aquesta col·lecció conté el llegat de Lluís Millet i Pagès, fundador de l’Orfeó Català, i Lluis Mª Millet, fill del fundador i el que també fou director de l’Orfeó Català entre 1946 i 1977.

Una de les joies més importants d’aquest fons documental és el llibre de signatures que li va ser regalat a Lluís Millet i Pagès en el 50è aniversari de l’Orfeó Català, el qual conté signatures de personalitats del món de la cultura, les arts i la música del primer terç del segle XX, moltes de les quals acompanyades de dibuixos i aquarel·les.

El llegat conté diferents tipologies de documents, des de partitures manuscrites dels propis mestres i directors, una part molt important de correspondència com a testimoni de l’activitat personal i artística dels dos directors, fins a fotografies tant del propi Lluís Millet i Pagès com d’una part important de la vida artística de Lluís Mª Millet com a director de l’Orfeó. També inclou una quantitat important de documentació fruit de les seves respectives activitats.

Aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix