L'Associació Catalana d'Estudis d'Emblemàtica, Art i Societat s'incorpora a RACO

L’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica, Art i Societat s’incorpora a RACO

Durant el mes de febrer s’ha incorporat al repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) una nova institució: l’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica, Art i Societat amb la seva revista Emblecat.

Emblecat és una publicació de recerca de contingut interdisciplinari en el camp de les humanitats. Fomenta l’intercanvi d’estudis entre diferents matèries: la iconografia, l’heràldica, la història, la literatura, l’antropologia, l’art, la filosofia, la filologia, la psicologia… Àrees dins de les humanitats i fins i tot de les ciències: la botànica, la medicina, les matemàtiques, etc.

L’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica, Art i Societat està formada per un grup d’investigadors interessats en l’estudi de la imatge vinculada a la cultura simbòlica en tots els períodes històrics, països i llengües, amb una especial atenció a Catalunya. El seus membres indaguen el ressò iconogràfic de la bibliografia clàssica, de les fonts documentals i impreses, en l’art i l’obra gràfica per comprovar com alguns models i idees han canviat o bé s’han mantingut al llarg del temps, generant així nous escrits i noves fonts presents en l’art, la música, la literatura, l’estètica i, en resum, en la cultura dels països.

Amb Emblecat, ja són 452 les revistes en accés obert disponibles al repositori RACO.

Comparteix