Celebrada una nova edició de l'NPAPW

Celebrada una nova edició de l’NPAPW

Del 21 al 23 de març ha tingut lloc al New World Symphony de Miami (Florida) la 13a edició del Network Performing Arts Production Workshop (NPAPW), un esdeveniment que permet a acadèmics, artistes, professionals de la tecnologia i les arts compartir experiències i coneixements de les aplicacions de les xarxes avançades en el món de les arts escèniques.

Per part del CSUC, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions, hi ha participat a la taula rodona de col·laboracions internacionals. Experts en el tema han compartit en aquesta taula experiències, lliçons apreses i pensaments sobre la millor manera de planejar i produir iniciatives artístiques de col·laboració.

I és que l’excel·lent connectivitat i gran amplada de banda de les xarxes acadèmiques, inicialment desenvolupades amb finalitats científiques, han permès que artistes i estudiants d’arts puguin col·laborar, trencant les barreres tecnològiques i la distància per tocar instruments, dansar o actuar conjuntament des de diferents ubicacions del món.

La cap de Comunicacions del CSUC també ha intervingut en la xerrada sobre l’Anella Creativa, “Creative Ring”, de part de la Fundació i2CAT, que ha tractat sobre el projecte europeu Specifi que combinarà les Xarxes d’Accés de Propera Generació (NGA) amb les infraestructures i plataformes de la Internet de les coses (Internet of Things o IoT) per a la creació d’una Anella Creativa Europea de Ciutats i Regions intel·ligents. És una manera de posar les infraestructures de la internet del futur al servei de les indústries i de les ciutats creatives del continent.

A més, Gandia també ha presentat conjuntament amb Renate Kreil, d’ACOnet, la comunicació “Near in the Distance 2” per explicar la visió d’aquest esdeveniment de dansa interactiu des de Barcelona.

Aquesta edició de l’NPAPW, que ha servit també per aprendre sobre la tecnologia en l’educació a distància i explorar noves formes d’incorporar la tecnologia d’àudio i visual en les actuacions, ha estat patrocinada per la xarxa acadèmica Internet 2 i la xarxa paneuropea Géant.

Comparteix