50è aniversari de “La Caputxinada”: exposició a la biblioteca de Ciències Socials de la UAB

50è aniversari de “La Caputxinada”: exposició a la biblioteca de Ciències Socials de la UAB

“La Caputxinada” va ser una reunió clandestina per a la constitució d’un sindicat democràtic, l’SDEUB (Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona), que va celebrar-se al Convent dels Caputxins de Sarrià a Barcelona el 9 de març de 1966, ara fa 50 anys, en plena dictadura franquista.

La reunió va aplegar estudiants, professors, intel·lectuals, i artistes, i la pròpia comunitat de frares franciscans del convent. La trobada clandestina va allargar-se dos dies més a conseqüència del setge i assalt policial posterior. Aquells fets van representar per al conjunt de la societat catalana d’aquell temps, i en paraules de Montserrat Roig, “l’inici d’un llarg i esgotador desvetllament”.

La Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s’ha afegit a aquesta commemoració amb una exposició virtual i presencial amb el títol A 50 anys de “La Caputxinada”. A l’exposició hi trobareu el “Manifest per una universitat democràtica“, aprovat durant la tancada, fotografies, bibliografia i recursos, així com altres informacions.

Comparteix