La plataforma de MOOC catalana UCATx, al programa Generació Digital de TV3

La plataforma de MOOC catalana UCATx, al programa Generació Digital de TV3

ucatxLa plataforma de MOOC de les universitats catalanes, UCATx, ha estat presentada al capítol 171 del programa Generació Digital que emet la cadena TV3.

En concret, l’espai televisiu ha tractat sobre els cursos en línia oberts i massius, coneguts per les seves sigles en anglès com MOOC (Massive Open Online Courses) i, entre d’altres plataformes que els ofereixen, ha parlat d’UCATx, que reuneix l’oferta de MOOC del sistema universitari català.

La plataforma UCATx, desenvolupada en l’entorn Open edX, esdevé un cercador de referència de MOOC de les universitats catalanes. Com a soci tecnològic del projecte UCATx, el CSUC s’ha encarregat de l’actualització del programari de la plataforma, la seva integració i la seva posada en producció en un entorn eficient i d’alta disponibilitat.

UCATx s’allotja en la infraestructura al núvol del CSUC, gaudint de capacitats avançades, com ara l’ús eficient dels recursos en base a polítiques d’escalabilitat automàtica, la possibilitat d’utilitzar tant recursos de procés i emmagatzematge interns com de núvols externs, etc.

Podeu veure el programa complet a través del web de TV3.

Comparteix