DC4Cities supera la revisió final amb bona nota

DC4Cities supera la revisió final amb bona nota

DC4CitiesDesprés de 2 anys i mig d’investigació en el marc de l’eficiència energètica i la flexibilitat en els centres de dades, el projecte europeu DC4Cities ha conclòs de forma satisfactòria. Així ho han dit els revisors de la Comissió Europea reunits a les instal·lacions de Gas Natural Fenosa a Barcelona després d’assistir a la reunió de final de projecte. Concretament, han qualificat “d’excel·lent” el treball dut a terme per tots els membres del Consorci DC4Cities, i els han felicitat per la bona feina feta.

María Pérez, coordinadora de DC4Cities, ha començat la trobada donant una visió general de l’estat del projecte al final del tercer i últim període, posant l’èmfasi als objectius, fites i entregues. Acte seguit, Giovanni Giuliani, coordinador tècnic, ha introduït els detalls tècnics de DC4Cities. Sonja Klingert, de la Universität Mannheim, ha presentat els resultats de l’anàlisi de mercat; i Jordi Guijarro i Sílvia Sanjoaquín s’han encarregat d’introduir les activitats desenvolupades en el paquet de treball dedicat a mesura i verificació (WP6). Arribats a aquest punt, s’ha parlat de les proves pilot i experiments a Trento, de la mà de Corentin Dupont; Barcelona, per Jesús Martin i Gonzalo Díaz; i Milà, per Roberto Chiappini. Després, Giovanni Giuliani ha ofert una demostració de l’aplicació DC4Cities.

Marta Chinnici ha presentat els resultats d’estandardització i mètriques relacionades, on també hi ha participat Sílvia Sanjoaquín amb una visió general de les activitats de l’Smart City Cluster. El torn de disseminació ha anat a càrrec de Wolfgang Duschl, de la Universität Passau, qui ha llistat les activitats fetes en el sí del projecte i els resultats obtinguts pel que fa a comunicació.

Finalment, María Pérez ha tancat la revisió. Primer, introduint detalls en relació a l’explotació i sostenibilitat del projecte. I segon, recordant les recomanacions de la segona revisió, presentant les dades de consum del projecte i tasques de tancament.

Si bé els revisors van suggerir la possibilitat d’haver escrit més articles acadèmics o haver participat en més revistes amb l’objectiu d’augmentar la disseminació del projecte, tots van coincidir a lloar l'”excel·lència” de DC4Cities per la seva contribució a l’eficiència energètica i la flexibilitat en els centres de dades.

Comparteix