L'ICN2 es connecta a l'Anella Científica

L’ICN2 es connecta a l’Anella Científica

ICN2L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) s’ha connectat aquest mes de maig a l’Anella Científica amb una velocitat d’1 Gbps.

Per a Carles Casares, IT Network and Security Engineer a l’ICN2, la connexió a l’Anella Científica “respon a la necessitat de tenir un accés a internet de forma professional, estable i redundat. L’Anella Científica ens ofereix les garanties (SLA, assistència tècnica…) que requereix un centre de recerca punter com és l’ICN2”.

Casares afegeix que “estar connectats ens permet apropar-nos a la comunitat científica i investigadora. A més, l’Anella Científica ens ofereix la possibilitat d’accedir a recursos científics de diverses entitats o institucions. Per tant, formar-hi part equival a estar més i millor connectats”.

Pel que fa als beneficis de la connexió, Casares destaca la “redundància, l’alta disponibilitat i l’alt rendiment (1 Gbps simultani de pujada/baixada) que proporciona, a més dels serveis en xarxa que ofereix i que suposen un avantatge per als nostres usuaris, com ara la futura implementació del servei de mobilitat segura Eduroam a les nostres instal·lacions”.

L’ICN2 és una fundació privada que té l’objectiu d’assolir el nivell màxim d’excel·lència científica i tecnològica en nanociència i nanotecnologia. Per fer-ho, treballa simultàniament en la recerca científica, principalment mitjançant projectes de col·laboració nacionals i europeus; i en recerca tecnològica, en àrees d’especialitat internes i amb la col·laboració de la indústria privada.

L’ICN2 col·labora estretament amb universitats, centres de recerca i tecnològics, amb l’R+D del sector privat, amb la comunitat científica i amb la societat en general.

Comparteix