Catalogant Cervantes amb RDA!

Catalogant Cervantes amb RDA!

160418Cervathon1BisLa Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE) ha celebrat, els dies 14 i 15 d’abril, dues jornades de treball relacionades amb l’estàndard de catalogació RDA: un taller denominat Cervathon i una sessió sobre les RDA i les dades enllaçades (LOD). El CSUC hi ha estat convidat i ha assistit a les dues jornades.

Al Cervathon, bibliotecaris de diferents institucions espanyoles han experimentat la catalogació de recursos amb RIMMF3, un programa creat explícitament per a descriure recursos seguint les regles RDA fora d’un entorn MARC.

El taller s’ha centrat en la catalogació de recursos de i sobre Miguel de Cervantes i ha comptat amb l’assistència dels creadors del programa, Deborah i Richard Fritz, i Gordon Dunsire, actual chair del RDA Steering Committee, comitè encarregat del desenvolupament de les RDA.

La sessió ha inclòs tres conferències dedicades a l’estàndard de catalogació RDA i a diferents projectes de dades enllaçades:

  • “RDA y Linked Data”, a càrrec de Gordon Dunsire, chair del RDA Steering Commitee.
  • “Datos.bne.es”, a càrrec de Ricardo Santos, cap del servei de Coordinació i Normalització de la BNE, i Daniel Vila, investigador i desenvolupador de l’Ontology Engineering Group de la Universidad Politécnica de Madrid.
  • “Artium y el proyecto europeo Aliada sobre datos enlazados”, a càrrec d’Elena Roseras, responsable de la biblioteca i centre de documentació d’Artium, Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo.
Comparteix