Sistema Compartit: Segona sessió de demostració de productes

Sistema Compartit: Segona sessió de demostració de productes

Ha tingut lloc la segona sessió de demostració de productes dins l’objectiu del futur Sistema Compartit. En aquesta segona sessió, que ha congregat prop de seixanta assistents de les institucions del CSUC, s’han presentat els productes de gestió de biblioteques de nova generació de la mà de les empreses Ex-Libris (juntament amb Greendata) i VTLS. La primera sessió de presentació de productes, que va anar a càrrec de l’empresa ProQuest, va tenir lloc el passat 19 de març.

Sistema compartit 1

La sessió ha començat al matí amb la demostració de l’empresa Ex-Libris, que ha mostrat el seu sistema Alma, junt amb la seva eina de descoberta anomenada Primo. Les dues aplicacions estan escrites començant de zero amb un nou model de gestió i incorporen en el mateix flux de treball, tant el material clàssic de les biblioteques (llibres i revistes) com tota la documentació electrònica, que ja representa la part més important de les noves adquisicions especialment a les biblioteques universitàries.

Sistema compartit 2

A continuació, l’empresa VTLS, que té l’oficina europea a Barcelona, va mostrar l’evolució dels seus productes cap al nou entorn Open Skies. VTLS és capdavantera dins el seu sector en l’aplicació de nous estàndards a les biblioteques, com ara el FRBR, RDA o el nou model BIBFRAME.

Aquestes sessions formen part dels passos a seguir de cara a triar i implementar un sol Sistema Compartit per gestionar les biblioteques de les institucions membres del CSUC i el seu contingut digital. Per això, les empreses més conegudes d’aquest sector, com ara Ex-Libris, VTLS o ProQuest, han fet aquestes demostracions dels seus productes, donant informació suficient per conèixer en profunditat com són els sistemes de nova generació, com es poden implementar i com poden millorar els processos interns de cada institució.

 

Comparteix