El CESGA posa en marxa el nou supercomputador Finis Terrae II

El CESGA posa en marxa el nou supercomputador Finis Terrae II

El Centre de Supercompuació de Galicia (CESGA) ha posat en producció per a tots els seus usuaris el nou supercomputador Finis Terrae II, que multiplica per 20 la capacitat del seu antecessor.

Finis Terrae II està basat en processadors Intel Haswell i interconnectat mitjançant una xarxa Infiniband amb un Rpeak de 328 TFlops i un Rmàx de 213 Tflops. En total, està format per 7.712 cores, 44,8 TB de memòria i 1,5 PB de disc.

La clau del seu valor recau en disseny de la seva innovadora arquitectura, que respon a les necessitats plantejades d’aquí als propers sis anys pels més de 500 investigadors i 60 empreses usuàries de la màquina. Així, el maquinari es distribueix en un node de memòria compartida, en uns altres de memòria distribuïda i en uns tercers nodes formats per acceleradors que milloren la potència de conjunt, amb la qual cosa es respon millor al perfil de cada usuari del Centre.

L’entrada en funcionament de Finis Terrae II l’ha fet esdevenir el segon supercomputador més potent a l’Estat espanyol, per darrera del MareNostrum del BSC-CNS, a més d’estar present en la propera edició de la llista Top 500 dels supercomputadors més potents del món que es publicarà aquest mateix mes de juny.

Comparteix