Sistema Compartit: Tercera sessió de demostració de productes

Sistema Compartit: Tercera sessió de demostració de productes

Ha tingut lloc la tercera i última sessió de demostració de productes de gestió de biblioteques dels anomenats de “nova generació” dins l’objectiu del futur Sistema Compartit. La segona sessió va tenir lloc el passat dia 26 de març i la primera el 19 del mateix mes.

En aquesta tercera sessió s’ha comptat amb la presència de les empreses OCLC i Innovative Interfaces. Igual que en les altres ocasions, l’audiència ha estat formada per professionals de totes les biblioteques del CSUC que estan treballant en la proposta de migració cap a un nou Sistema Compartit. La sessió s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració del Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxiu de la UPC.

sistema_compartit_3

Durant el matí, l’empresa OCLC, amb forta presència a EUA però que ara planifica realitzar una forta implantació també a Europa, ha mostrat el seu sistema WorldShare i Worldcat Local. Aquests dos sistemes són la part de gestió vinculada al seu tradicional catàleg Worldcat, el més gran del món i que té ara més de mil milions de documents (electrònics o en paper). La solució d’OCLC es basa en una alta cooperació entre les biblioteques per augmentar-ne l’eficiència, model que ja estan seguint algunes biblioteques universitàries, especialment a Holanda i Alemanya.

foto

La sessió de la tarda ha anat a càrrec de l’empresa Innovative Interfaces, que va venir acompanyada d’experts de l’empresa EBSCO, amb qui han signat un contracte de partenariat per disposar d’un índex sobre el qual fer cerques sobre molt del contingut electrònic que subscriuen les nostres institucions. L’empresa Innovative és la desenvolupadora del sistema Millennium, que és el que usen totes les biblioteques del CSUC. El seu nou sistema anomenat Sierra i Encore, és una evolució qualitativa del producte, mantenint i millorant les funcionalitats més apreciades pels seus usuaris.

Comparteix