Elsevier Library Connect, a Barcelona

Elsevier Library Connect, a Barcelona

Les instal·lacions del CSUC han acollit el Library Connect 2014 d’Elsevier, una de les editorials internacionals més importants de revistes acadèmiques.

El Library Connect és un acte que aquesta editorial celebra periòdicament amb els seus clients de diferents zones geogràfiques i, donat que les biblioteques universitàries catalanes subscriuen a través de l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC diferents productes d’Elsevier (revistes electròniques ScienceDirect, llibres electrònics, Mendeley), enguany s’ha celebrat a Barcelona aquesta trobada amb els clients catalans.

En aquesta ocasió, el Library Connect ha tingut com a lema “La Biblioteca: OBERTA a desafiar l’estatus quo, ACCÉS a noves solucions electròniques”. En ell hi han participat una cinquantena assistents, bàsicament bibliotecaris, els quals han escoltat sis ponències sobre diversos temes: polítiques d’accés obert, models de preus i difusió de llibres electrònics, gestió de les dades de recerca, etc.

Presentació del Portal de la Recerca

Una d’aquestes sis ponències ha anat a càrrec de l’Àrea de bibliotques, Informació i Documentació (CBUC) del CSUC. “Que treballin les dades de la recerca! La creació del Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya” ha estat el títol amb que s’ha presentat el projecte de creació d’un nou portal, el Portal de la Recerca de les Universtats de Catalunya, que recol·lectarà la producció de recerca dels sistemes d’informació científica de les universitats catalanes per donar una visibilitat conjunta de les institucions que fan recerca, dels seus investigadors i de la seva producció científica.

Com a conclusió, el valor principal d’aquesta jornada ha estat l’intercanvi de diversos punts de vista sobre els temes tractats, tant des de la perspectiva d’Elsevier com des de les biblioteques membres del CSUC. Properament s’enviarà als assistents a aquest acte un enllaç a una pàgina web on es penjaran les presentacions, de moment us adjuntem algunes fotografies de l’esdeveniment (feu clic en la imatge per ampliar-la).

 

Comparteix