El Dept. de Cultura realitza un curs de restitució 3D aplicada a l'arqueologia al CSUC

El Dept. de Cultura realitza un curs de restitució 3D aplicada a l’arqueologia al CSUC

El 20 i el 27 d’octubre, les instal·lacions del CSUC han acollit un curs promogut pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de restitució 3D aplicada a l’arqueologia.

Aquesta formació especialitzada, adreçada a arqueòlegs, arquitectes i personal encarregat de realitzar tasques de documentació gràfica, ha tingut per objectiu aprofundir els principis teòrics per a la modelització i la restitució 3D aplicada a l’arqueologia. Així, s’han mostrat els diferents programes, aplicacions i eines informàtiques de modelització i restitució 3D existents al mercat.

En concret, la cinquantena d’assistents al curs han aprofundit en l’ús del programari SketchUp i han dut a terme pràctiques i exercicis relacionats. SketchUp és una aplicació gratuïta que permet la creació de models tridimensionals amb un conjunt d’eines senzilles, sense realitzar tasca de digitalització prèvia, a partir d’una planimetria en format JPG.

Comparteix