"Fons de la Junta de Comerç de Barcelona", nova col·lecció de la Biblioteca de Catalunya a l'MDC

“Fons de la Junta de Comerç de Barcelona”, nova col·lecció de la Biblioteca de Catalunya a l’MDC

La Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha incorporat una nova col·lecció de la Biblioteca de Catalunya: “Fons de la Junta de Comerç de Barcelona“.

Es tracta d’un fons que abraça el període cronològic comprès entre 1268 i 1872, i consta de tres sèries: la de l’arxiu del Consolat de Mar de Barcelona (1268-1715), la de l’arxiu de la Junta de Comerç (1758-1847) i la de l’arxiu la Junta Provincial d’Agricultura, Indústria i Comerç, que a partir de 1847 va substituir la Junta de Comerç. El contingut del fons permet conèixer l’activitat econòmica, el comerç, la indústria i la navegació de Catalunya des de l’edat mitjana fins al segle XIX.

La col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix