Celebrat el webinar sobre l'estat del projecte Virtlabs

Celebrat el webinar sobre l’estat del projecte Virtlabs

El dijous 24 de novembre ha tingut lloc al CSUC un seminari tècnic en remot (webinar) sobre l’estat del projecte VirtLabs.

En concret, al seminari, que ha comptat amb 22 participants, s’han presentat les novetats que incorpora el nou portal en desplegament, l’AppsAnywhere de Software2, i l’estat de les activitats desenvolupades. A més, el seminari ha servit també per compartir primeres impressions i dubtes entre els participants i per fer les primeres proves amb la nova versió del portal.

Virtlabs és un projecte que té com a objectiu principal l’avaluació i disseny d’un nou futur servei consorciat per cobrir sota demanda serveis tipus cloud en el camp de la virtualització d’aplicacions i escriptoris. Entre les millores que persegueix sobre el model actual, destaca l’ús eficient de llicències i la seva compartició, la possibilitat de disposar sota demanda d’aplicacions en xarxa d’ús exclusiu per una universitat o, per exemple, l’accés a terminals en xarxa en mode escriptori.

Actualment hi participen set universitats catalanes (UB, UAB, UdL, UdG, URV, UOC i UVic-UCC) que pretenen amb la seva participació a VirtLabs canviar el model d’entrega de les aplicacions cap als usuaris de la comunitat d’ensenyament superior.

Comparteix