El Govern espanyol aprova el nou Estatut de la Biblioteca Nacional que impulsarà la cerca de patrocinis

El Govern espanyol aprova el nou Estatut de la Biblioteca Nacional que impulsarà la cerca de patrocinis

El Govern espanyol ha aprovat, mitjançant Reial Decret, el nou Estatut de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE), derivat de la Llei Reguladora que es va aprovar el 2015.

El nou Estatut de la BNE suposa un impuls per a la millora de la seva gestió interna, els serveis als usuaris (tant presencials com digitals), així com l’activitat cultural. Permetrà també el desenvolupament de projectes d’investigació, la cerca de patrocinis i l’emprenedoria de nous projectes a través de la col·laboració publicoprivada.

Amb l’objectiu d’adaptar les TIC a la demanda social, el nou Estatut modifica l’estructura bàsica de la institució i es creen dues noves divisions específiques dedicades a processos i serveis digitals i a l’activitat cultural.

A més, per tal de donar suport a la recerca es crea un comitè científic que assessorarà la BNE en la participació de programes i projectes de recerca, tant nacionals com internacionals. Aquests projectes estaran destinats tant a proporcionar un millor i major coneixement sobre les seves col·leccions, com a la innovació tecnològica.

Trobareu més informació a La lectora futura.

Comparteix