El Guimeraton, o com usar les RDA de manera pràctica i sobre casos reals

El Guimeraton, o com usar les RDA de manera pràctica i sobre casos reals

Els dies 13, 14 i 15 de desembre s’ha impartit un curs de catalogació organitzat pel CSUC amb l’objectiu de començar a utilitzar les normes RDA de manera pràctica i sobre casos reals.

El curs ha estat impartit per bibliotecaris experts de la Universitat de Barcelona i ha comptat amb l’assistència de 31 catalogadors de les institucions consorciades.

La formació s’ha basat en l’estructura usada en altres sessions similars als EUA i a l’Estat espanyol per a introduir la catalogació amb RDA, com ara el Jane-athon, sobre obres de Jane Austin, celebrat a Chicago el gener del 2015 o el Cervathon, sobre obres de Cervantes, celebrat a la Biblioteca Nacional d’Espanya l’abril del 2016.

Seguint aquests models es tractava de fer, entre grups de 10 persones, la catalogació de diferents obres originals, traduccions, i adaptacions d’Àngel Guimerà, i la catalogació de diferents versions i adaptacions de l’obra “Mar i Cel” (l’obra original, una traducció al castellà, l’adaptació de Xavier Bru de Sala per al musical i el DVD del propi musical).

Ha estat una experiència molt enriquidora i reconciliadora per als catalogadors que hi han assistit, ja que han pogut posar en pràctica els coneixements adquirits en els cursos anteriors.

Els assistents han valorat el curs amb un 9,51 i a les professores amb un 9,23.

Comparteix