L'FCRi celebra el seu 30è aniversari amb un llibre commemoratiu

L’FCRi celebra el seu 30è aniversari amb un llibre commemoratiu

El 22 de desembre la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) ha fet 30 anys. Durant tres dècades la seva prioritat ha estat contribuir a fer possible un país basat en el coneixement i el talent científic.

Amb motiu d’aquesta celebració, l’FCRi ha publicat un llibre on explica la seva història i, alhora, fa una cronologia en paral·lel de la trajectòria i dels fets fonamentals del sistema de recerca i innovació català, del qual forma par des del 1986.

Al llibre, que alhora és un reflex de la història del sistema de ciència a Catalunya, hi ha un apartat dedicat a l’antic Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), ara transformat en el CSUC, que a l’octubre de 1991 va néixer impulsat per l’FCRi per oferir mitjançant una gran infraestructura compartida altes capacitats de processament de dades per a càlculs llargs i complexos per als centres de recerca, institucions i empreses.

A més, el llibre també fa esment a l’Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca catalana gestionada pel CSUC, que va néixer el 1993 per interconnectar la major part de les universitats catalanes i d’altres institucions i centres de recerca proporcionant-los internet de banda ampla.

Podeu accedir a la versió electrònica d’aquesta publicació aquí.

Comparteix